Cele mai bine cotate unități hoteliere din Cluj Napoca

Indiferent dacă e vorba despre o călătorie, o excursie sau un teambuilding, cazarea este o prioritate. De multe ori ne regăsim în impas atunci când trebuie să alegem un pachet de servicii. Acest articol este menit să lămurească întrebările care v-au apărut în minte și pe deasupra, conține o listă cu cele mai bine cotate hoteluri și vile din Cluj-Napoca.

Am aflat că stelele unui hotel reprezintă „o insignă de onoare care definește gradul de servicii și facilități oferite clienților”. Astfel, la rangul de o stea este acordat titlul „turist”, la două stele „standard”, trei stele „confort”, patru stele „prima clasă” și cinci stele „lux”. Când vine vorba de vile și pensiuni, acestea primesc distincția în margarete.

1. Hoteluri 4-5 stele vs. Vile 4-5 margarete

Când vine vorba de hotelurile de primă clasă, avem o listă variată de servicii deosebite incluse în pachetele pentru turiști. Hoteluri precum Grand Hotel Napoca, Paradis, River Park sau Meridian au o gamă selectă de oportunități. De la săli de conferință superbe pentru întâlnirile de afaceri, până la mâncăruri rafinate și servicii de SPA și masaj, aceste locații sunt destinații ideale.

Avansând la hotelurile de cinci stele, întâlnim o îmbinare deosebită a serviciilor pentru clienți, a preparatelor și băuturilor, toate într-un cadru cu un design modern și un amplasament deosebit. Cele mai bine cotate sunt Hotel Platinia, Opera Plaza și DoubleTree by Hilton.

În ceea ce privește vilele de lux, întâlnim adevărate oaze. La Vila Hill Resort sunteți întâmpinați de un ansamblu spațios, modern și decorat cu bun gust. Acest context împreună cu serviciile de înaltă calitate vă vor face șederea una memorabilă.

 2. Hoteluri 2-3 stele vs. Vile 2-3 margarete

Printre hotelurile cu două stele se numără Hotel Beta și Hotel Zimbru. Ambele au recenzii în care sunt apreciate pentru personalul profesionist și prietenos. Dezavantajul acestor locații este că nu sunt amplasate într-o zonă centrală sau, așa cum este în cazul Hotelului Beta, se află lângă autogară și gară, fapt care conduce cu gândul la un nivel de zgomot destul de ridicat.

Vilele de două margarete însă, arată ca niște alternative care trebuie luate în considerare. Vila Europa de exemplu, este amplasată într-o zonă foarte liniștită, iar camerele spațioase ne creează impresia de modern.

Trecând la nivelul următor, hoteluri de trei stele observăm că există într-un număr mult mai mare, iar în ceea ce privește confortul diferența este destul de mare. Hotel Belvedere, Hotel Melody, Hotel Gala și Hotel Topaz, se bucură toate de recenzii excelente de la clienți. Camerele spațioase și mobilate modern, personalul amabil și nivelul ridicat de confort și curățenie atrag atât turiști din țară, cât și străini.

Cât despre vilele cu trei margarete, putem spune că lista de beneficii s-a mărit considerabil față de cele aflate la nivelul anterior. Vila Rosa se numără printre cele mai populare, fiind foarte apreciată pentru amplasarea sa în vestul orașului și pentru calitatea serviciilor sale.

Cele dintâi primesc margarete pentru a le indica nivelul de confort, iar  în ceea ce privește regimul hotelier cele mai relevante sunt recenziile lăsate de clienți.

3. Pensiunile Cluj

Acest tip de cazare presupune o locație cu camere standard, de dimensiuni mai mici decât un hotel, dar cu servicii similare. Unele dintre acestea au și opțiunea de servire a micului dejun sau dispun de un spațiu care să le asigure clienților o parcare privată. Față de hoteluri, acestea au un număr restrâns de facilități, dar reprezintă una dintre cele mai populare forme de cazare.

Cele mai bine cotate proprietăți care funcționează în regim de pensiune din Cluj sunt:

  • Pensiunea Mioval

Pensiunea Mioval este situată într-o zonă frumoasă a oraşului Cluj Napoca, în apropierea Gării şi Autogării Cluj, la 4 min de Gara Cluj şi 2 min de Autogara cu maşina

  • Pensiunea Bellagio

Situată la doar un kilometru de centrul orașului, această pensiune oferă mic dejun și camere deosebit de confortabile pentru șederea dumneavoastră. Personalul este considerat de clienții anteriori foarte profesionist și prietenos, iar toate acestea nu pot decât să conducă spre un sejur de neuitat.

  • Casa Verona Centru

Situată în apropierea Muzeului de Artă, această locație se bucură de un număr foarte mare de aprecieri din partea clienților. Camerele modern mobilate au aer condiționat și Wi-fi gratuit, dar și vedere spre o foarte frumoasă grădină.

  • Bonanza Pensiune & Restaurant

Chiar dacă nu este situată în inima orașului Cluj-Napoca, distanța nu îi împiedică pe un număr foarte mare de turiști să aleagă această pensiune. Cu restaurant, terasă și bar, dar și cu o grădină superbă și un design exterior rustic, Bonanza este o locație foarte îndrăgită.

4. Regimul hotelier Cluj

Regimul hotelier in Cluj a crescut în popularitate în ultimii ani, numeroase platforme online oferind posibilitatea cazării de acest tip. La o căutare rapidă descoperim sute de site-uri care ne pot ajuta în căutările noastre.

În ceea ce privește această formă de cazare, rezultatele diferă de la o căutare la alta. Există un număr foarte mare de proprietăți care sunt puse la dispoziție și în funcție de disponibilitatea într-o anumită perioadă, opțiunile variază.

În Cluj-Napoca, regăsim astfel de proprietăți atât în locații centrale, cât și în cartierele liniștite ale orașului. Anunțurile menționează capacitatea, numărul de paturi și numărul de oaspeți pe care proprietatea îl poate susține, împreună cu servicii precum bucătărie sau Wi-fi.

Alte articole

Cazare la vilă sau la pensiune?

Ai de gând să călătorești puțin și încerci să găsești cazare la un preț cât mai bun, totodată încercând să nu sacrifici din partea de