Cele mai importante muzee din Cluj-Napoca

Descoperirea adevãratã a unui oraș nou nu se face doar prin plimbãrile pe strãzile acestuia. Nici vizionarea tuturor obiectivelor turistice nu este de ajuns. Participarea la evenimente te ajutã în acest sens și te face parte din comunitate, dar nici așa nu ajungi sã descoperi cu adevãrat un oraș. Un lucru bine știut de cãtre toți turiștii experimentați este cã aroma unui oraș, personalitatea și caracterul lui sunt cel mai bine redate în muzeele acestuia.

 Acolo poți sã gãsești bucãți din istorie, pãrți din cultura acestuia, fãrâme din arta cu care se mândrește, dar și tradiții și obiceiuri care nu se mai practicã, dar care au format mentalitatea locuitorilor de-a lungul timpului.

 Cluj-Napoca nu duce lipsã de muzee, din fericire pentru locuitori și pentru turiștii care ajung în capitala Transilvaniei. Iatã câteva dintre cele mai importante muzee și adresa fiecãruia, pentru a le gãsi mai ușor.

Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei
Strada Constantin Daicoviciu, nr 2.

Muzeul Zoologic
Strada Clinicilor, nr 5-7

Muzeul Etnografic al Transilvaniei – Parcul Etnografic ”Romulus Vuia”
Strada Tãietura Turcului, f.n.

Muzeul Botanic
Strada Republicii, nr 42

Muzeul de Mineralogie
Strada Mihail Kogãlniceanu, nr 1

Muzeul de Speologie ”Emil Racovițã”
Strada Sextil Pușcariu, nr 8

Muzeul de Farmacie
Piața Unirii, nr 28

Muzeul Universitãții
Strada Mihail Kogãlniceanu, nr 4

Muzeul de Paleontologie – Stratigrafie
Strada Mihail Kogãlniceanu, nr 1

Muzeul de Artã Cluj-Napoca
Piața Unirii, nr 30

Indiferent de tipul colecțiilor expuse de fiecare muzeu de mai sus, toate meritã sã le fie trecute pragurile din diverse motive. Chiar dacã nu ești un turist care de regulã viziteazã muzeele din orașul în care se aflã, ar trebui sã incluzi în itinerariul tãu din Cluj-Napoca cel puțin douã-trei din lista de mai sus, care sã te ajute sã înțelegi mai bine unde te afli și ce trecut are acest oraș.

Dacã vei alege pensiunile clujene ca și opțiune de cazare în oraș, este important sã știi cã multe dintre ele se aflã în apropierea a cel puțin un muzeu interesant, astfel încât îți va fi ușor și confortabil sã le vizitezi.

Alte articole

Cazare la vilă sau la pensiune?

Ai de gând să călătorești puțin și încerci să găsești cazare la un preț cât mai bun, totodată încercând să nu sacrifici din partea de