Descopera Transilvania si frumusetiile acestui taram

În inima Transilvaniei se află unul dintre cele mai frumoase oraşe ale României, fostă cetate medievală, cu o istorie îndelungată, municipiul Cluj Napoca. Fiecare turist care îî trece pragul poate admira rapiditatea cu care Clujul s-a dezvoltat de-a lungul anilor, ajungând în prezent un puternic centru universitar și medical, cu o economie în continuă creștere și cu oameni primitori. Investițiile străine care au crescut valoarea finaciară, obiectivele turistice cu o importantă încărcătură istorică și locurile de relaxare puse la dispoziție au atras asupra Clujului denumirea neoficială de capitala Transilvaniei.

Cele trei piețe centrale au Clujului adăpostesc cele mai importante obiective turistice de vizitat. Piața Unirii oferă locul perfect pentru descoperirea istoriei îndelungate a orașului. Aici se găsește măreața Biserică Catolică Sfântul Mihail, o construcție gotică, ridicată pe mai multe faze între anii 1316 – 1390 și 1410 – 1487. Biserica este considerată unul dintre monumentele emblematice ale orașului, având 70 m lungime și o înălțime maximă de 80 m. În lateralul lăcașului de cult se găsește Statuia lui Matei Corvin, operă a artiștilor János Fadrusz și Lajos Pákey, dezvelită în anul 1902 în cinstea marelui fiu al orașului. Totodată, Piața Unirii este epicentrul vieții culturale al orașului și locul preferat de întâlnire al tinerilor. De-a lungul laturilor pieții se găsesc monumente istorice conservate în cele mai bune condiții precum Muzeul de Artă, Palatul Banffy, Vechea clădirea a Primăriei și clădirea vechiului Hotel Continental.

Plecând din Piața Unirii se poate ajunge în Piața Avram Iancu pe Bulevardul Eroilor sau pe Strada în Oglindă. Piața Avram Iancu este piața cu cele mai multe denumiri purtate de-a lungul timpului, printre acestea numărându-se Piața Trencseni Ferenc în anii 1700, Piața EMKE, Piața Bocskai din anul 1906, Piața Cuza Vodă din anul 1923, după care a fost denumit pe rând Piața Hitler, Piața Malinovski, Piața Victoriei și Piața Avram Iancu. În mijlocul pieței se găsește Catedrala Mitropolitană Ortodoxă– construită între 1923 – 1933 și Statuia lui Avram Iancu – ridicată în 1995 în cinstea memoriei personajului istoric român. De asemenea, pe laturile pieței se pot vizita Regionala CFR, Teatrul Național și Opera Română, Palatul Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului, Palatul de Finanțe Cluj și Palatul de Justiție cu Tribunalul Cluj.

Piața Muzeului reprezintă locul perfect de promenadă și de evadare din zgomotul citadin. În perioada caldă cafenele și cluburile își așteaptă clienții pe terase umbrite de copaci bătrâni, iar pe toată perioada anului se organizează târguri și concerte. Aici se pot admira Casa Matei Corvin, Obeliscul Karolina și Biserica și Mănăstirea Franciscană.

Dacă ajungeți în Cluj Napoca, vă recomnadăm să vizitați și celelate orașe medievale din Transilvania precum Sibiu, cu mărginimea Sibiului, Târgu Mureș, Orăștie, Sighișoara, Brașov și zona Branului (Moieciu, Bran și Fundata) și Bistrița. Pentru a citi mai multe informatii despre zona Moeciu dati click aici

Alte articole

Cazare la vilă sau la pensiune?

Ai de gând să călătorești puțin și încerci să găsești cazare la un preț cât mai bun, totodată încercând să nu sacrifici din partea de