Locuri verzi de relaxare în Cluj Napoca

Locuitorii care duc o viațã activã în Cluj-Napoca, ca de altfel în orice oraș important al lumii, au nevoie deseori de pauze de la stresul cotidian și de la agitația prezentã pe strãzile celui mai mare oraș transilvãnean. Dar și turiștii care ajung în Cluj au nevoie de momente de relaxare în mijlocul agitației urbane, au nevoie de locuri verzi unde pot sã lase corpul sã se odihneascã și mintea sã hoinãreascã liberã. Aceste locuri sunt parcurile clujene.

Nu sunt foarte multe, din pãcate, dar sunt bine poziționate și foarte îmbietoare. Sunt exact ce are nevoie un turist obosit dupã o zi sau ore întregi de patrulat între obiectivele turistice ale orașului. Sunt ideale pentru oamenii de afaceri care cautã liniște și pace pentru punerea gândurilor în ordine dupã o zi de muncã istovitoare. Sunt perfecte pentru tinerii care preferã sã lucreze în aer liber, pe o bancã din parc, cu o bunã conexiune la internet. Sunt locul ideal și pentru cititul unei cãrți, pentru relaxarea împreunã cu prietenii sau pentru ieșirile cu cei mici.

Iatã, pe scurt, care sunt aceste oaze verzi în jungla de ciment a orașului și unde le puteți gãsi.

Parcul Central este principalul parc al Clujului, aflat în zona centralã a orașului, în imediata proximitate a Cluj Arena, stadionul U Cluj. Este una dintre cele mai mari zone verzi din oraș.

Parcul Iuliu Hațieganu mai este denumit și Parcul Babeș. Se aflã pe malul Someșului și dispune de trei sãli de sport, terenuri de fotbal, tenis și rugby în aer liber și locuri de joacã pentru copii.

Parcul Cetãțuia se aflã pe dealul Cetãțuia, în nordul orașului, de unde se pot admira spectaculoase peisaje asupra Clujului.

Parcul Etnografic ”Romulus Vuia”se aflã pe strada Tãietura Turcului, în cartierul Grigorescu, oferind turiștilor plimbãri în naturã prin mijlocul unui sat tradițional ardelean.

Grãdina Botanicã este situatã pe strada Republicii, nr 42, și este un loc minunat pentru admirarea frumuseților botanice din diverse colțuri ale lumii. Este idealã pentru plimbãri relaxante printre mulțimea de plante interesante.

Oricare dintre aceste zone verzi a-i alege, cu siguranțã cã nu vei regreta. Majoritatea pensiunilor din Cluj au în apropiere un parc verde, astfel încât vei gãsi unul în cel mai scurt timp.

Sursa foto: clujtravel.com

Alte articole

Cazare la vilă sau la pensiune?

Ai de gând să călătorești puțin și încerci să găsești cazare la un preț cât mai bun, totodată încercând să nu sacrifici din partea de