Rent-a-car pentru turiști în Cluj-Napoca

Numãrul obiectivelor turistice din Cluj-Napoca reprezintã o provocare pentru orice turist care dorește sã le viziteze pe toate în perioada petrecutã în oraș. Clujul este o localitate extrem de importantã din punct de vedere istoric, fiind o fostã cetate medievalã care a reușit sã conserve multe lucruri interesante ce spun povești mai puțin cunoscute despre istoria neamului românesc.

Dar dacã istoria se aflã la ea acasã în Cluj-Napoca, de aici nu lipsesc nici frumusețile naturale. Turiștii care doresc sã se bucure de relaxare în mijlocul naturii pot alege Grãdina Botanicã, Parcul Central, Pãdurea Fãget sau alte zone verzi din oraș și împrejurimi.

Pentru o mobilitate idealã, turiștilor li se recomandã serviciile de rent-a-car, perfecte pentru deplasarea rapidã în interiorul orașului, dar și pentru vizitarea obiectivelor turistice din jurul acestuia. Zona centralã poate fi vizitatã la pas, deoarece principalele obiective turistice se aflã la distanțe pietonale unele de altele. Dacã doriți însã sã atingeți în câteva zile și alte atracții interesante, veți avea nevoie de un mijloc de transport mai rapid.

Locuri fascinante se aflã însã și în jurul orașului, putând fi vizitate în doar una sau douã zile, cu ajutorul unei mașini.

Amintim, spre exemplu, Salina din Turda. Fosta minã de sare reprezintã unul dintre cele mai vizitate obiective turistice nu doar din județul Cluj, ci și din țarã, datoritã investițiilor masive care au dus la modernizarea acesteia. Salina se aflã la doar 30 de kilometri de Cluj, o distanțã ușor de acoperit în mai puțin de 30 de minute cu mașina.

De la Salinã, turiștii pot continua drumul spre frumusețile naturale ale Cheilor Turzii. Acestea se aflã la aproximativ 12 kilometri distanțã de Turda, oferind turiștilor posibilitatea unei escapade în naturã. O datã ajunși la destinație, aceștia pot alege sã urmeze traseul turistic din chei și sã admire peisajele impresionante care li se aștern în fața ochilor, sau pot sã se relaxeze la iarbã verde, zona fiind perfectã pentru camping.

Iubitorii de animale pot alege zona Pãdurii Fãget, unde existã un zooparc ce oferã turiștilor oportunitatea de a interacționa cu diverse animale prin mângâierea și hrãnirea acestora. Complexul se numește Moara de Vânt și se aflã la aproximativ 15 kilometri de Cluj.

Pentru turiști, aceste destinații și multe altele pot fi atinse într-un timp scurt doar prin intermediul unei mașini închiriate. Mijloacele de transport în comun nu au acces în toate zonele, iar prețurile companiilor de taxi presupun costuri mult mai ridicate.

Alte articole

Cazare la vilă sau la pensiune?

Ai de gând să călătorești puțin și încerci să găsești cazare la un preț cât mai bun, totodată încercând să nu sacrifici din partea de