Cazare la vilă sau la pensiune?

Ai de gând să călătorești puțin și încerci să găsești cazare la un preț cât mai bun, totodată încercând să nu sacrifici din partea de confort prea mult? Să presupunem că orașul pe care vrei să îl vizitezi este Cluj, sunt convinsă că te vei orienta spre o unitate de cazare 3 stele Cluj Napoca. În funcție de așteptările pe care le ai de la camera în care vei fi cazat, cel mai probabil te vei orienta spre o vilă sau o pensiune. Însă care este diferența dintre cele două unități de cazare și care este cea potrivită pentru tine?

Cazare la pensiune

Pensiunile sunt acele unități de cazare care nu au mai mult de 15 camere și care pot funcționa atât în clădiri independente, cât și în locuințele cetățenilor. O pensiune necesită condiții de pregătire și servire a mesei. Camerele trebuie să fie curate și cu intrări separate în fiecare și pot avea grup sanitar comun sau propriu. În cazul vilelor de până la 3 stele, inclusiv, nu este obligatorie amenajarea unei sufragerii pentru clienți.

Cazare la vilă

Cea mai cunoscută preconcepție în minte turiștilor este că vila este mai slab clasificată decât pensiunea. De fapt, este exact opusul acestei afirmații. O vilă va avea multe caracteristici asemănătoare unei pensiuni însă aceasta este clasificată superior unei pensiuni pentru că este obligatoriu să existe într-o clădire independentă, poate avea până la 40 de camere, are nevoie de oficiu pentru cameristă la fiecare 10 camere, are, de cele mai multe ori, un grup sanitar propriu în cameră sau un grup comun separat pe sexe (în cazul vilelor de 1 stea). În plus, vila trebuie să aibă o sufragerie și un salon la dispoziția turiștilor.

Pe scurt, o vilă și o pensiune de 3 stele nu sunt clasificate ca fiind egale, iar vila oferă un plus de confort față de pensiune. Pracic, poți considera că vila se află undeva între un hotel și o pensiune, când te gândești la unități de cazare.

Alte articole